Auswitzban esett az eső ennek ellenére rengeteg turista volt. Főleg lengyelek és rengeteg magyar. Sajnos magyar nyelvű idegenvezetésünk nem volt.(kértem de már foglalt volt ) így füzetből tájékozódtunk(4 zloty) . A belépés egyéni látogatóknak ingyenes, a csoportvezetésért kell fizetni. Tavaly vezették be a fejhallgatós idegenvezetést. A múzeum honlapján lehet előre foglalni idegenvezetőt.

Megrázó élmény, de egyszer mindenkinek el kell jönnie ide. Sok helyen égett gyertya, virág volt a fotókon. A magyar kiállítás messze a legjobb. 3-4 óra kell hogy végig nézz mindent. De itt is volt olyan magyar család (apa, anya 10 év körüli gyerek) aki két perc alatt megnézte a magyar kiállítást!!!! Birkenau kb.2 km-re van a tábortól. Előjönnek a Sorstalanság filmkockái.

 

 

Szerző: Smeli  2009.10.27. 08:43 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bigosesborovicka.blog.hu/api/trackback/id/tr451478048

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása